Img_CompaDesvallestament4
Img_CompaDesvallestament5
Img_CompaDesvallestament2
Img_CompaDesvallestament1

 

Els vehicles un cop han arribat al final de la seva vida útil han de ser dipositats en un centre de tractament de residus per a procedir-ne a la descontaminació. LSR disposa d'unes instal·lacions amb els equipaments d'última generació que garantitzen tot el necessari per a realitzar el tractament mediambiental dels vehicles: cotxes, motocicletes, furgonetes....

LSR disposa de l'autorització de tractament de residus de vehicles al final de la seva vida útil (VFU) amb el codi de gestor (ET-0013) podent emetre el corresponent certificat de desballestament necessari per a realitzar el tràmit de la corresponent baixa definitiva al Servei de Tràmits del Govern d'Andorra.

El procés de descontaminació del vehicle consta de diferents processos:

Primerament a la zona habilitada per a realitzar el procés de descontaminació dels vehicles s'inicia el procés de retirada de tots els components del vehicle com poden ser els líquids de frens, combustible, líquid refrigerant, oli de motor, aire condicionat i pneumàtics d'entre d'altres que seran degudament separats, classificats i reciclats mitjançant maquinaria especialitzada, i l'emmagatzemen en contenidors especials.

Finalment les peces i components del vehicle que encara poden tenir una segona vida útil, i que compleixen amb la finalitat amb la que van ser dissenyats, són extretes, classificades i verificades. Després d'exhaustives proves de qualitat, són posades a la venda com a peces de recanvi. La resta de components metàl·lics passen al posterior premsatge, i també passen a gaudir d'una segona vida útil amb el trasllat posterior a les fundicions, passant així a iniciar un nou cicle.

 

Pla Engega

Baner Engega 2019Actualment el Govern d'Andorra ha tornat a posar en funcionament el Pla Engega 2019 el qual ofereix plans molt avantatjosos dels quals te'n pots beneficiar.

www.plaengega.ad